24 mrt / 2019

Helios Bokeh

Geplaatst door duna op zo, 03/24/2019 - 09:10

Voor het eerst gewerkt met een Helios 58 mm lens, een oude Russische lens die geen autofocus heeft maar enkel handmatig scherp te stellen is met ook enkel een handmatige diafragma-ring. In het arboretum van Kalmthout gingen we in een workshop aan de slag en wat een prachtige bloesems troffen we aan. Erg leuk om hiermee aan de slag te zijn, zoeken naar onderwerp, maar zeker ook naar achtergrond, deze lens geeft een mooie zachte look aan de foto's, ben er blij mee!

Lees meer

10 mrt / 2019

Cotswolds 2019

Geplaatst door duna op zo, 03/10/2019 - 13:07

In de voorjaarsvakantie reizen we per boot, van Dover naar Calais af naar de Cotswolds. En wat een verrassend leuke bestemming op zo'n 8 uurtjes reizen. Een glooiend landschap met mooie valleien, stokoude dorpjes met schattige cottages, zeer charmant. En met pubs met open haarden, en iets te lage plafonds waardoor de gedachte aan Hobbit-land regelmatig opkomt met een soort Efteling-sfeer zonder attracties.

De krijtrotsen in beeld Gloucester docks Kloostergang kathedraal Gloucester (Harry Potter) Eetzaal Harry Potter Cotswolds (inspired by) Oxford Oxford Wandeling meadows muurtjes uitzicht op Stroud valleien stroud cotswolds canals prachtige pubs pub Crown Inn telefooncel nieuwe stijl rabarber-gember-gin-tonic castle Combe castle Combe public Footpaths wandeling Haresfield Beacon wandeling Haresfield Beacon Lees meer