10 mrt / 2019

Cotswolds 2019

Geplaatst door duna op zo, 03/10/2019 - 13:07

In de voorjaarsvakantie reizen we per boot, van Dover naar Calais af naar de Cotswolds. En wat een verrassend leuke bestemming op zo'n 8 uurtjes reizen. Een glooiend landschap met mooie valleien, stokoude dorpjes met schattige cottages, zeer charmant. En met pubs met open haarden, en iets te lage plafonds waardoor de gedachte aan Hobbit-land regelmatig opkomt met een soort Efteling-sfeer zonder attracties. In dat landschap rijden dure auto's rond, een Laro is eigenlijk nooit ver weg en het blijkt dat veel van deze schattige cottages 'bewoond' worden door Londenaren die een tweede huisje hebben in de Cotswolds, dat verklaart wel een en ander.Als je graag wandelt, maar niet te steil wilt klauteren, als je goede culinaire voorzieningen in de buurt wilt hebben en als je van prachtige steden houdt dan zijn de Cotswolds een absolute aanrader. De pubs zijn talrijk en het eten is ronduit goed. Veel keuze, vegetarisch, glutenvrij, een goeie curry, een lekkere steak, het is er allemaal te vinden. Alsook de heerlijke cakes en taarten (1 stuk telt voor 3...)! En we hebben kennis gemaakt met rabarber-gembergin, tikje zoet, maar een heerlijk drankje. Wij bezochten Gloucester (wat een schitterende kathedraal met de kloostergang van Harry Potter), Oxford (1 historisch studentenprentenboek) en wilden graag nog naar Bath, maar dat bleek door file lastig te bereiken. Je moet altijd een reden hebben om terug te komen!

De krijtrotsen in beeld Gloucester docks Kloostergang kathedraal Gloucester (Harry Potter) Eetzaal Harry Potter Cotswolds (inspired by) Oxford Oxford Wandeling meadows muurtjes uitzicht op Stroud valleien stroud cotswolds canals prachtige pubs pub Crown Inn telefooncel nieuwe stijl rabarber-gember-gin-tonic castle Combe castle Combe public Footpaths wandeling Haresfield Beacon wandeling Haresfield Beacon Lees meer